De flesta förknippar Botox med att det slätar ut rynkor i ansiktet, men Botox tar även bort spänningshuvudvärk. Botox har också flera andra positiva effekter på kroppen; det hjälper mot muskelspasmer, extrema svettningar och migrän etcetera.

Varför hjälper Botox mot huvudvärk?

Botox har en muskelavslappnande funktion och när det injiceras i överspända muskler så försvinner smärtan. Detta beror på att musklerna helt enkelt blir avslappnade av Botox. Det är inte sällan som spänningshuvudvärk är orsaken till migrän och därför kan en botoxbehandling i förlängningen motverka även detta.

När märker man av dess effekter?

När man har fått en botoxbehandling för att motverka dessa typer av problem, så kan det ta cirka fem dagar innan man märker av dess effekter, eftersom musklerna slappnar av gradvis. Även om smärtan försvinner så har man kvar känseln i området och man blir inte heller avdomnad. Det är däremot svårt att lyckas spänna området, så om man exempelvis försöker spänna ett behandlat område vid ögonbrynen så är det fortfarande avslappnat.

Orsaken till värken kan ofta vara stress

Att få spänningshuvudvärk brukar ofta bero på stress och även om Botox hjälper mot själva symtomen, så är det viktigt att också minska stressfaktorer i vardagen samt hitta stunder för avslappning med jämna mellanrum.