Bröstförstoring är som bekant ett av de absolut vanligaste plastikkirurgiska ingreppen idag. Precis som det finns många olika anledningar till att man vill göra en bröstförstoring, finns det även flera olika typer av bröstimplantat. Vilket implantat som är bäst är förstås högst individuellt – därför är det av största vikt att alltid genomgå en noggrann konsultation innan man fattar ett beslut.

Oavsett vilken typ av bröstimplantat du väljer får du alltid vara med och besluta om exakt form, storlek, fasthet och innehåll.

Silikonimplantat

Att använda implantat av silikon är idag det absolut vanligaste vid plastikkirurgiska bröstförstoringar. Silikonimplantat har många fördelar, en av de största är att de efterliknar kroppens egen vävnad vilket ger ett resultat som känns mer naturligt.

  • Implantat av trögflytande silikon – är den mest klassiska varianten av implantat.
  • Implantat av fast silikon – är ett resultat av senare års forskning, och har blivit mycket populära. Dessa implantat kallas ibland för ”gelehallon” eftersom deras mjukhet gör att de påminner om sådana. Fördelarna med silikonmaterialet är att det inte kan ”rinna ut” om implantaten skulle spricka, samt att de är formfasta och därmed ger en mer naturlig form till dina bröst än vad många andra typer av inlägg ger.