Om man vill göra en enklare behandling för att ändra proportionerna och formen på näsan, så är fillers ett bra alternativ. Fillerbehandling av näsan är effektivt att göra om man inte vill genomföra en hel operation, men ändå justera vissa problem som man upplever sig ha med sin näsa.

Resultatet för en behandling varar i ca 8-12 månader, därefter kan man fylla på igen. Det förekommer också permanenta fillers, men dessa brukar inte rekommenderas eftersom de växer in i kroppen samt att det inte går att ta bort lika enkelt om något skulle gå fel.

Skulle man tycka att en fillerbehandling av näsan inte räcker eller om man vill ha ett permanent resultat så rekommenderas istället näskirurgi. Emellanåt är det inte näsan utan hakan som man behöver behandla med fillers för att få ett lyckat resultat. Man upplever näsan som mindre när man justerat skillnaderna mellan haka och näsa.

Fördelar med en fillerbehandling:

  • Behandlingen är smärtfri och går snabbt att genomföra
  • Bra att testa med fillers innan operation eftersom resultatet inte är permanent. Här kan man se om man trivs med näsans utseende.
  • Kan användas på flera olika problem och områden av näsan, såsom justera formen på näsborrarna, lyfta och fylla ut nästippen, om man har krokig näsa så kan man jämna ut den, bygga upp en platt näsa, räta ut en sned näsa, korrigera små ojämnheter efter att näsoperation skett.
  • Inte samma risk av att drabbas av biverkningar och komplikationer som vid operation
  • Det gör inte ont att genomföra behandlingen
  • Det är billigare än operation
  • Det finns en antidot att använda om man inte är nöjd, som återställer näsan till hur den såg ut före behandling.

Hur går en fillerbehandling till?

Hela behandlingen tar endast 10-15 minuter och är både enkel och snabb att genomföra. Fillers sprutas in under huden på näsan och sedan är man klar. Man behöver oftast inte mer än 1 ml filler.

Man kan räta ut en krokig näsa genom att spruta in fillers nedanför och ovanför en knöl på näsryggen. Vid sneda näsor så rätar man ut skillnaden genom att lägga in fillers på den sneda sidan. Man ökar storleken på nästippen genom att fylla ut nästippen. Har man en platt näsa så kan man lägga in fillers längs näsryggen, för att lyfta profilen. Man kan även lyfta nästippen genom att lägga in fillers framme i nässkiljeväggen (septum). Vid ojämna näsvingar kan man spruta in fillers på ena sidan för att balansera avvikelsen. Här kan du läsa mer om fillerbehandlingar.

 


0 kommentarer

Lämna ett svar