Att huden runt munnen får sämre elasticitet med åldern är ofrånkomligt. När inte huden har samma spänst som tidigare, så börjar det bildas fina linjer och rynkor, vilket ändrar läpparnas utseende – ibland kan mungiporna sjunka och man ser därför sur ut och läppkonturerna kan även suddas ut. Man kan givetvis också födas med en form eller volym på läpparna som man inte är nöjd med. Oavsett anledning så kan man enkelt behandla detta genom att injicera läpparna med olika sorters fillers eller göra ett kirurgiskt ingrepp. På Akademikliniken får du säker läppförstoring med ett resultat som harmoniserar med ditt ansikte. Med fillers behandling får du ett naturligt vackert resultat. Dessutom slätar en läppförstoring ut de fina åldersrelaterade rynkorna och linjerna på överläppen.

Att undvika före behandling

Man bör undvika vissa typer av läkemedel för att minska risken till blåmärken på det stället man injicerat. Treo och Magnecyl och andra läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, NSAID-> preparat (typ Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ska inte intas ca 14 dagar före behandling. Tveka aldrig att fråga kliniken om du har några frågor kring läkemedel.

Så går fillersbehandlingen till

Dess tunna nål injiceras direkt under huden där man kan justera mängden fillers utefter vilket resultat man vill ha. Fillers tar endast några minuter att genomföra och det kan kännas som att det sticker eller spänner litegrann. Det är valfritt om man vill ha bedövning och de flesta produkterna innehåller lidokain. Fillerbehandling är även effektivt för att rätta till näsan. Här kan du läsa mer om det. 

Efter behandlingen och resultatets varaktighet

När väl behandlingen är gjord, så svullnar läpparna upp och får en viss rodnad. Detta försvinner efter 2-5 dagar. Det kan variera hur resultatet blir beroende på individuella förutsättningar såsom arvsanlag och hudens spänst. Läs mer om läppförstoring här:


0 kommentarer

Lämna ett svar