Nu har tre veckor gått sedan Mona opererades med ett halslyft på Akademikliniken. Monas läkning går utmärkt, utan några komplikationer. Det är fortfarande svullet under hakan och på käkbenen, men detta är helt normalt eftersom svullnaden är det som sist försvinner efter en operation. Det kommer ta flera månader innan man kan se slutresultatet, men redan nu kan Mona se hur halsen har förändrats till det bättre. ”Jag är more than happy!” skriver Mona på sin blogg. När halsen väl är läkt, så kommer hon få en hals som är naturlig till hennes ålder, 53 år, vilket också är hennes önskan. ”Vore ju väldigt konstigt om jag hade en 25-årings hals till resten av kroppen,” skriver hon på bloggen.

Nu slipper hon dölja halsen

Mona har haft många års komplex över sin hals och detta halslyft har bidragit till att hon slipper dölja den med sjalar och halsdukar när hon är ute bland folk. Nu när hon känner sig nöjd, så åkte hon in till stan utan sjal och hon tyckte det kändes ovant och naket att inte ha något som dolde halsen. Det kan ta lång tid att vänja sig vid kroppsförändringar och hon insåg att det kan behövas en viss avvänjning innan det kommer kännas helt normalt att vara utan sjalen. ”Fifan så jefla obehagligt det var. På riktigt. Kände mig helt avklädd. Superkonstig känsla. Måste nog köra en mer sakta avvänjning där tror jag visst,” skriver Mona.

Stor skillnad för Mona

Tre veckor efter operationen är Mona väldigt glad över att äntligen ha fått operera sin hals. Även om andra personer i hennes omgivning kanske inte noterat hur halsen var tidigare, så spelar det ingen roll för Mona; ”Andra må kanske inte märka skillnaden sen men I don’t care, för mig är det natt och dag,” skriver Mona.

Kategorier: Halslyft