Mona driver bloggen Monas Universum och utöver hennes blogg, så kan du även ta del av hennes halslyft här på bloggen, som du hittar exempelvis här och här.

Cirka en vecka efter halslyftet var det dags för Mona att ta bort en del av stygnen. Fortfarande var hon lite svullen efter operationen, vilket var helt normalt. För att underlätta svullnaden, så fick Mona besöka Akademiklinikens hudvårdsklinik där hudterapeuten Kajsa utförde en lymfmassage på henne. I normala fall används en maskin för lymfmassage, men eftersom Mona är nyopererad så använde Kajsa istället händerna. Denna massage ökar läkningsprocessen och får igång cirkulationen. ”Det var superskönt och lite av stelheten försvann efteråt.”, skriver Mona på sin blogg.

Häftklamrarna får vara kvar en vecka till

Mona kände sig lite stressad inför detta besök, men när hon fick reda på att häftklamrarna skulle tas bort först veckan därpå blev hon lugnare. ”Sjuksköterskan Charlotte lugnade ned mig fullständigt och förklarade exakt vad och hur hon skulle göra.” skriver Mona på sin blogg.

Läkningen efter halslyftet

Sjuksköterskorna Birgitta och Charlotte kunde konstatera att det läkte som det skulle och att det inte uppstått några infektioner. Efter detta besök skulle Mona inte behöva använda bandaget som hon haft runt hakan och huvudet, ”nunnebandaget” som Mona kallade det.

Efter att stygnen tagits bort var det dags att dokumentera läkningsprocessen, vilket gjordes genom fotografering av halsområdet där operationen ägt rum – allt för att man ska kunna följa läkningsprocessen på ett noggrant sätt.

Kategorier: Halslyft