En tidig morgon i september var det tid för Mona att opereras på Akademikliniken. Jag mötte upp henne när det var dags att undersökas och gick igenom hur operationen skulle gå till och förklarade att hakpartiet också behövdes fixas för att ge det bästa halslyft-resultatet.

Efter operationen

Efter 4 timmars operation var det dags att köras bort till uppvaket, där Mona fick vila några timmar innan det äntligen blev dags för lite dryck, vilket var efterlängtat eftersom hon hade fastat från både dryck och mat sedan midnatt dagen innan operationen.

Först vid 15-tiden fick jag lov att dricka och holy shit så gott det var”, skriver Mona på bloggen. Kort efter detta fick hon en efterlängtad ostmacka och senare på dagen även tomatsoppa. Det är smidigast med soppa efter denna typ av operation, eftersom det kan vara svårt att öppna munnen och tugga ordentligt. Akademikliniken har anställda kockar för att klienterna ska få god mat efter operationen.

Senare på kvällen fick jag smoothie och smörgås. Var tvungen att fråga nattsköterskan om maten. Sjukt goda smörgåsar, soppor och annat. Det visade sig att dom har två kockar anställda. No wonder!”, skriver Mona.

Återhämtningen

När Mona sedan återhämtar sig, så har hon en kylmask på ansiktet för att förhindra svullnad. Detta är kanske inte den vackraste anordningen, men helt klart värt att använda då den fungerar effektivt mot svullnad. Även ifall det bara gått någon timme efter operationen, så mår Mona bra. ”Well, man är ju inte till sin bästa fördel direkt, men jag mådde förvånansvärt bra”, skriver hon på sin blogg. Vill du läsa tidigare blogginlägg som jag skrivit om Mona, så hittar du det här och här

Kategorier: Halslyft

0 kommentarer

Lämna ett svar