Det är självklart mycket viktigt att ha koll på näsans anatomi för att genomföra näsoperationer. Det här är en av de absolut mest komplexa operationer inom estetiska plastikkirurgi som består av många olika delar – det handlar om ben, brosk, muskler och hud.

Tänk på näsans helhet

För att kunna göra en god bedömning om vilka operationsmöjligheter man kan göra, så behöver man tänka på helheten och ha koll på näsans olika delar. Det är bra att man som patient också blir insatt i näsans anatomi och vad som gör att man exempelvis har en knöl eller bredd på nästippen. När man genomför en näsoperation behöver man utöver anatomi också förstå dess funktioner. För att lyckas med sin bedömning, så spelar konsultationen en viktig roll.

Näsans olika delar

Grunden för en lyckad operation är att patienten måste få en god uppfattning om den egna anatomin där hen upplyses om vad man kan göra med näsan och vilka förutsättningar det finns.

  • Muskulatur – en del säger att de stör sig på att deras näsa tippar neråt och blir längre i samband med att de skrattar. Detta handlar om dynamiken där muskulaturen drar näsan neråt.
  • Ligament – alla delar av näsan hänger samman tack vare ligament. Broskbitarna överlappar varandra litegrann och när man blir äldre tappar näsan elasticitet, vilket resulterar i att näsan tappar sin form och upplevs som lite längre.

 


0 kommentarer

Lämna ett svar